HET LENTETYPE

CECIL KLEURADVIES

Lentetype

Het haar is vaak blond met een licht gouden ondertoon. Honing- of koperblond zijn veel voorkomende blonde tinten voor het lentetype. Maar licht tot gemiddeld bruin haar met een gouden glans is ook gebruikelijk. Hetzelfde geldt voor de wenkbrauwen en wimpers. Bij het kleuren moeten zwarte en koele kleuren zoals platinablond worden vermeden om de natuurlijke, warme toon te behouden. Goudblonde of goudrode highlights zijn hiervoor bijzonder geschikt.

De huid is licht, maar nog steeds warm van kleur vanwege de gouden ondertoon. Lichtbruine tot gouden sproeten komen vaak voor. Ondanks de gevoeligheid voor de zon bruint de huid licht in de zomer en heeft ze een gouden glinstering.

De ogen stralen door de heldere kleuren. Typerend zijn de kleuren lichtblauw, groen, grijs, licht bruin of amber in warme tinten.

WELKE KLEUREN FLATTEREN HET LENTETYPE?

Lenteachtige kleuren

In de lente tintelen de eerste warme zonnestralen op onze huid – deze warmte weerspiegelt ook de lenteachtige kleuren. Warme kleuren zijn bijzonder geschikt om de natuurlijke, zonnige ondertoon in de huid en het haar te onderstrepen. Dit is bijvoorbeeld mogelijk in alle kleuren met een gouden of gele ondertoon.

Bovendien zijn deze kleuren optimaal voor het lentetype:

Welke kleuren moet je als lentetype vermijden?

Zeer felle, koele en te donkere of sterke kleuren verslinden de gouden glans in de huid en het haar:

  • Zwart en wit
  • Alle tinten blauw

Kleuren lentetyp
LENTETYPE-OUTFITS
LENTETYPE-OUTFITS

STEL NU LENTETYPE-OUTFITS SAMEN