CECIL vakantie must-haves: relaxed reizen met deze 10 EXTRA TIPS!

CECIL vakantie must-haves: relaxed reizen met deze 10 extra tips!

# 1 CIAO CIAO CRASH

Natuurlijk hebben we hebben allemaal gehoord dat het beter is om je kleding op te rollen in plaats van op te vouwen als je ze vervoert. Dat gaat helaas niet altijd goed.

Maar geen paniek: zelfs gekreukte kleding uit de koffer kan gemakkelijk gladgestreken worden. Gewoon aan een hangertje in de badkamer hangen terwijl je doucht. Grove kreuken worden door de stoom perfect verzacht. Hoe kleiner het bad, hoe groter het effect. Voor kleine kreukels werkt stoom uit een waterkoker ook goed: maak het item vochtig, houd het 30 cm boven de stoom, föhnen en klaar.

# 2 CRASH BENVENUE

Als je kleding echt helemaal verfrommeld aankomt, zit er nog maar één ding op: gewoon CRASHEN! Blouse/rok/shirt enz. vochtig maken, in elkaar draaien totdat een wikkel ontstaat en vervolgens laten drogen. Dit zorgt voor een crash-effect dat vooral in de zomervakantie heel modieus overkomt.

# 3 JOUW SOS-KIT

Behalve de koffer, die dankzij onze checklist perfect ingepakt is, zijn er belangrijke essentials die je ook in je handbagage mee moeten: een shirt, een onderbroek, een bikini, zonnebrandcrème en/of vochtinbrengende crème tegen zonnebrand en je tandenborstel samen in een paar sokken inpakken. Mocht je koffer onverhoopt niet op zijn bestemming aankomen, dan ben je met de belangrijkste zomer-SOS-must-haves gered en kun je relaxed op het strand wachten tot hij gearriveerd is.

# 4 LAYERING LUGGAGE

In lagen inpakken bespaart ruimte en houdt je koffer overzichtelijk. Dat gaat zo: stop je sieraden in de brillenkoker/pillendoos, doe deze in de clutch en dan in de strandtas. De basisregel is: neem op vakantie kleine accessoires en sieraden mee. Op je droombestemming kun je nog altijd opvallende goodies en bijzondere items vinden en kopen.

# 5 ON THE SAFE SIDE

In principe moet je geen zware en breekbare dingen in ingecheckte bagage vervoeren. Als het toch niet anders kan, raden we je aan om bijvoorbeeld je parfum in een paar sokken te wikkelen en deze vervolgens in een van je schoenen in je bagage te stoppen. Dit is de gemakkelijkste en veiligste manier om ze te vervoeren.

CECIL vakantie must-haves: relaxed reizen met deze 10 EXTRA TIPS!

# 6 DO IT YOUR WAY

Er zijn dingen die je gerust thuis kunt laten. Een naaiset bijvoorbeeld, omdat je die gratis en gemakkelijk bij elke receptie kunt krijgen. Als al het andere faalt, kun je ook tandzijde voor het naaien gebruiken. Bovendien is flosdraad veel scheurvaster dan conventioneel garen.
Je kunt het beste twee veiligheidsspelden meenemen en deze aan het binnenlabel van je kledingstuk bevestigen. Zo kun je ze altijd vinden. Als er niets is om mee te naaien, kunt je knopen met steel aan de andere kant bevestigen of de knoop er gewoon helemaal mee te vervangen.

# 7 COTTON DRY

Als alle handdoeken op je zomervakantie nat of opgebruikt zijn, wikkel je natte haar dan na het wassen in een katoenen hemd van CECIL. Je zult staan te kijken van het effect - ze drogen er namelijk nog sneller door. PS: ook een goede tip voor strand- en kampeervakanties, of als je met veel kinderen reist en er geen andere mogelijkheid is.

# 8 LIPGEHEIM

Lege lippenstiften (of lippenbalsems, bijv. voor mannen) zijn op vakantie ideale etuis en plekken om je bankbiljetten in op te bergen. Zeker op het strand of als je zonder tas rondslentert is dit een ideale tip. De kleine hoesjes zijn ook zeer geschikt voor het verpakken van losse tabletten of kleine tubes in je verbanddoos. De koker van de zonnebril is geschikt voor grotere tubes of medicijnen. Je kunt ze ook in de strandtas altijd gemakkelijk vinden en ze zijn beschermd tegen teveel zon.

# 9 SCHUIMFEEST

Elk product dat je volgens de checklist minder hoeft in te pakken, maakt je reis gemakkelijker en biedt meer ruimte voor mooie vakantiesouvenirs. Laat dus de opblaasbare zwemdieren thuis. Wat dacht je ervan om eindelijk eens alle monsters tandpasta, zonnebrandcrème of conditioner uit verschillende tijdschriften te testen en mee te nemen?

Wist je dat een conditioner net zo perfect voor je haren is als scheerschuim? Geloof je het niet? Probeer het dan eens uit op vakantie!
Haarshampoo biedt ook multitasking-eigenschappen. Het is perfect voor het snel wassen van kleding omdat het bijzonder zacht is voor de stof.
Dit geldt overigens niet alleen voor de zomervakantie, maar ook voor thuis: shampoo is een ideale vervanging voor een fijnwasmiddel, vooral voor wol - een van de "haren" onder de stoffen.

# 10 NEVER FORGET

Een perfect samengestelde garderobe betekent vrijheid. Maar op vakantie heb je minder nodig dan je denkt. Dus of het nu gaat om de paklijst, reizen of stylen op een strandvakantie – uiteindelijk komt het op een ding neer: GENIET ERVAN!

Met deze tips, onze paklijst en onze zomerse CECIL outfits ben je perfect uitgerust. Je CECIL-moderedactrices wensen jou een schitterende vakantie, avonturen die bij je passen en de gewenste ontspanning.

CECIL vakantie must-haves: relaxed reizen met deze 10 EXTRA TIPS!