HET ZOMERTYPE

CECIL KLEURADVIES

Het zomertype

Het zomertype straalt met licht haar – vaak koele blonde tinten met een prachtige zilveren glans. Platina en asblond zijn hierbij typische nuances. Koele bruine tinten met een asachtige ondertoon zijn ook kenmerkend voor het zomertype. De kleur van de wenkbrauwen en wimpers is vaak identiek aan de kleur van het haar. In tegenstelling tot de warm getinte soorten glinstert het haar nooit roodachtig. Platinablonde of zilveren, glinsterende highlights benadrukken de koele look optimaal. Kleuringen in warme kleuren zoals gouden en roodachtige tinten moeten hierbij dus worden vermeden. Zelfs sterke kleurcontrasten met natuurlijk haar door zwart of donkerbruin pakken vaak niet goed uit.

Vanwege een blauwachtige ondertoon in de huid van het zomertype, is de teint vrij koel. De huid kan zowel rozig als bleekwit zijn. Naast een blauwe glans is ook een koele, olijfkleurige ondertoon in de teint mogelijk. Zo nu en dan zijn er grijsbruine sproeten te vinden. Daarnaast moet de huid goed worden beschermd tegen de zon, omdat deze nauwelijks bruint en snel verbrandt.

Net als huid en haar, stralen de ogen dankzij hun heldere en koele kleur. Een veel voorkomend kenmerk van het zomertype zijn oogkleuren zoals blauw, groen en grijs en mengsels van deze kleuren.

WELKE KLEUREN FLATTEREN HET ZOMERTYPE?

Kleuren van het zomertype

Heel anders dan de naam van de warmste tijd van het jaar, zijn de ideale zomerkleuren koel van kleur – vaak met een blauwachtige ondertoon. Deze kleuren onderstrepen het koele uiterlijk van het zomertype:

  • Alle tinten blauw, vooral pasteltinten blauw, kunnen flatterend zijn
  • Gedempte roze tinten, zoals oudroze
  • Gedempt koraalrood, pastelrood en donker bordeauxrood met een glinstering van een blauwe kleur
  • Lichtgrijs
  • Gebroken wit zoals crème wit of ivoor
  • Groene pasteltinten

Welke kleuren moet je als zomertype vermijden?

De vrienden van het herfsttype zijn de vijanden van het zomertype. Warme kleuren die in herfstbladeren te vinden zijn, vormen geen goede keuze voor de koele look van het zomertype:

  • Sterke herfstkleuren zoals geel, oranje, oker en vuurrood
  • Warme aardetinten zoals beige, bruin en cognac
  • Zwart als een koele contrastkleur pakt vaak ook niet goed uit

Kleuren van het zomertype
ZOMERTYPE-OUTFITS
ZOMERTYPE-OUTFITS

STEL NU ZOMERTYPE-OUTFITS SAMEN