For people and planet

Together for a better Future – Step by Step

step by step

Niet van nul naar honderd, maar stap voor stap in de goede richting: als onderdeel van de mode-industrie is het onze verantwoordelijkheid om respectvol en zorgvuldig met de hulpbronnen van de aarde om te gaan.

Wij zijn ervan overtuigd dat het maken van hoogwaardige en duurzame producten een essentieel onderdeel is van duurzaam ondernemen. Dit is al vanaf het begin ons uitgangspunt. Maar we gaan verder: de continue ontwikkeling van ons bedrijf naar meer duurzaamheid op elk gebied is een urgente kwestie die ons na aan het hart ligt.

Stap voor stap zetten we bij CECIL ons ESG-engagement* in daden om met als doel de productie van ons assortiment minder energie-intensief te maken. Daarbij spelen verschillende factoren een rol, waaronder een lager waterverbruik en minder gebruik van chemicaliën. We gebruiken steeds vaker natuurlijke, organische of semi-synthetische vezels die ecologisch beter in balans zijn. De helft van onze collectie wordt tegenwoordig al in Europa geproduceerd, wat korte transportroutes garandeert.

We zetten ons voor 100% in om het nog beter te doen en zouden het op prijs stellen als u met ons mee zou willen doen – onder het motto: TOGETHER FOR A BETTER FUTURE.

Welke stap zet jij?

Lees meer over biologisch katoen, gerecyclede en duurzame materialen en milieuvriendelijke productiemogelijkheden:

organic cotton
recyled fibre
sustainable fibre
eco friendly
Organic Cotton

Organic Cotton

Biologisch katoen of organic cotton wordt geproduceerd volgens de richtlijnen van de biologische landbouw. Als je een T-shirt van biologisch katoen koopt, betekent dit dat op ongeveer zeven vierkante meter landbouwareaal geen pesticiden en kunstmest worden gebruikt.

organic cotton

Milieu sparen

MET BIOLOGISCH KATOEN

Recycled Fibre

Recycled Fibre

recycled fibre

Duurzaam produceren

MET GERECYCLEDE MATERIALEN

Recycling is een duurzame manier om stoffen in een nieuwe vorm opnieuw te gebruiken: met gerecycled polyester en gerecycled katoen wordt kleding onderdeel van een duurzame circulaire economie.

Sustainable Fibre

Sustainable Fibre

In onze collecties gebruiken we duurzaam geteelde materialen zoals lyocell, EcoVero™ viscose en Tencel™. Deze vezels worden van de hernieuwbare grondstof hout – meestal eucalyptus – tot cellulose verwerkt en op een milieuvriendelijke manier in een gesloten kringloopsysteem geproduceerd waarin bijna alle gebruikte chemicaliën gerecycled worden.

sustainable fibre

Bronnen besparen

MET DUURZAAM GETEELDE MATERIALEN

Eco Friendly

Eco Friendly

eco friendly

Natuurvriendelijk

MET MINDER WATERVERBRUIK EN GEBRUIK VAN CHEMICALIËN

Bij de productie van onze collecties heeft kwaliteit de hoogste prioriteit – samen met ons streven om het milieu zo min mogelijk te belasten. We zijn daarom constant bezig innovatieve technologieën in te zetten die bij de productie water besparen en chemicaliën verminderen – of zelfs helemaal zonder uitkomen.

Wij steunen dierenwelzijn en produceren bontvrij! Cecil is lid van het “Fur Free Retailer Program”- een internationaal initiatief dat consumenten helpt gegarandeerd bontvrije mode te vinden. De Duitse vertegenwoordiger van het programma is de dierenwelzijnsorganisatie VIER PFOTEN - Stichting voor Dierenwelzijn. Meer over het "Fur Free Retailer Program" (Engels)

Fur Free

WE ARE FUR FREE

TEGEN HET GEBRUIK CVAN ECHT BONT


* Met ESG wordt bedoeld: uitgaan van criteria op het gebied van milieu (environmental), matschappelijk (social) en verantwoord ondernemen (governance).