Style guide layering: Zo slaagt je gelaagde look!

Laagjes

Layering, of een laagjeslook, zorgt ervoor dat je modieus de herfst doorkomt. De perfecte trend voor het tussenseizoen, maar kan eigenlijk gewoon ook de rest van het jaar gedragen worden.

Maar niet alleen dat, de gelaagde look houdt je warm en is ook nog eens erg stijlvol. Een ander voordeel van de gelaagde look is dat je ook perfect favoriete items uit je zomergarderobe, of lentegarderobe natuurlijk, in de koudere periode van het jaar kunt dragen door ze in laagjes te combineren. Je kunt dus perfect je trui, je jurk of je jeans in een laagjeslook dragen. Wij bij de redactie tonen je graag dat je er met zo‘n gelaagde look perfect gestyled uit kunt zien.

Dat is de gelaagde look

Een gelaagde look is een outfit waarbij meerdere kledingstukken over elkaar worden gecombineerd, ook wel layering genoemd. Of je nu een zomerjurk over een broek trekt of een cardigan, leren jas of trui over een jeanshemd en daaronder een zomers topje - de gelaagde look biedt veel leuke mogelijkheden om een spannende outfit voor elke dag samen te stellen.

Sinds eeuwen dragen mensen meerdere lagen om niet te bevriezen. Dat we er daarbij ook nog heel goed moeten uitzien, is vooral de laatste tijd duidelijk geworden. Wij bij CECIL tonen je graag hoe je een gelaagde look het best kunt stylen.

Layer, layers, layering - verschillende laagjes om te stylen

Zodat de look zou slagen en bij je stijl past, zijn er een paar dingen waarmee je rekening moet houden. Eerst en vooral moet je weten dat er twee soorten gelaagde looks zijn: verticale layering en horizontale layering.

Bij verticale layering zorgen open gedragen items zoals cardigans, gebreide vesten, leren jassen of mantels voor loodrechte lijnen in je look.

Horizontale layering zorgt op zijn beurt voor verticale lijnen in je outfit. Dit betekent dat de bovenste laag altijd korter is dan de onderste.

Fashion tip: bepaal welke van deze gelaagde looks je vandaag wil dragen en begin dan pas je outfit samen te stellen. Het combineren van beide layering looks is geen succes. De redactie van CECIL toont je online en in de shop waarmee je rekening moet houden bij het stylen van je layering looks:

Layer, Layers, Layering

Laagjes: Do’s and Dont’s

+ Kies voor verticale of horizontale layering. We raden je aan deze beide looks niet te combineren omdat dat er vaak chaotisch uit gaat zien.

+ We raden je aan om twee, drie of vier lagen met elkaar te combineren. Meer ziet er al snel overdreven uit.

+ Denk na over het silhouet dat je staat en waarop je de focus wil leggen. Dat betekent: Als je boven een wat ruimer kledingstuk draag, moet je dat onderaan combineren met een strak item, omgekeerd geldt hetzelfde.

+ Combineer verschillende stoffen! Contrasten ronden de gelaagde look perfect af. Zijde past bij een grof breiwerk, kant ook wel bij sweatstoffen, chiffon bij jeans, leder bij satijn enzovoort. Probeer rustig een en ander uit.

Een basisregel uit de mode waarmee je hier rekening moet houden luidt als volgt: draag de dikste en meest stijve stof altijd bovenaan.

+ Gelaagde looks in een kleurenwereld zien er heel sierlijk uit en zijn optimaal geschikt voor stylingnieuwelingen.

- Wie klein en tenger gebouwd is, kiest best niet voor te lange bovenstukken want daardoor ziet je lichaam er nog korter uit. De "langste" bovenstukken zouden in een perfecte look maximaal tot aan het midden van je dijen komen.

- Voor dames met rondingen is het belangrijk dat de onderste laag niet ter hoogte van de breedste plek van het lichaam stopt. Als je een bepaalde zone van je lichaam wil verbergen, is het belangrijk dat je daar kiest voor een item dat net wat langer is.

- Pas op met verschillende halslijn. Een ronde halslijn die onder een V-hals tevoorschijn komt, verpest je look volledig. Je kunt er beter voor kiezen om een topje of een bustier onder je V-hals te dragen

Layers voor modieuze professionals zoals jij!

Op vakkundige wijze, laag per laag, wordt je outfit een absolute blikvanger. Laag per laag, de vier beste styling ideetjes voor je layering look - niet alleen geschikt voor het tussenseizoen - exclusief van je CECIL-redactie.

Layering 2

Je CECIL Layering #Look 1

De B van bovenlichaam

Kies je voor een outfit met veel volume bovenaan en een smal silhouet onderaan? Dan raden we je aan om te kiezen voor een strak jurkje met panty en daarvoor een dikke, korte trui. Of een oversized blouse in combinatie met een legging, een smalle skinny fit of een high waist jeans. In de herfst kan je daarover nog een jas dragen die op zijn beurt weer net wat langer is dan de gebreide trui.

Je CECIL Layering #Look 2

Van los naar strak

Als je liefst kiest voor volume aan je benen, kan je een wijde broek of jeans combineren met dunne, korte shirts, blouses of andere bovenstukken. Daarover past perfect een kort jeansvestje, een getailleerde winterjas, een korte trui van dun breiwerk of een korte blazer.

Je CECIL Layering #Look 3

Mix en match

Verschillende materialen brengen doorheen de dag beweging en spanning in je look. Creatieve outfits kiezen voor een transparant effect: grof gebreide items met een transparant topje of een hoodie zien er altijd stijlvol uit. Een wollen mantel of een leren jasje in combinatie met een licht en lang shirt van soepel materiaal zorgen voor een trendy stijlbreuk.

Je CECIL Layering #Look 4

Juiste tint en kleur

Blauw-, grijs- of beigetinten zien er tint in tint chic uit. Ze kunnen ook met wit of zwart tot gelaagde looks worden gecombineerd. Een eenkleurige look betekent niet dat deze geen patroon mag bevatten! Patronen moeten alleen ook in dezelfde kleurenwereld worden uitgevoerd. De volgende stap is een kleurrijk, opvallend stuk in de look integreren. Dit kan ook contrastkleuren tegenover de overige look hebben. Dit is het makkelijkst met een doek of een sjaal. Een opvallende blouse die onder een gebreide trui schittert, is ook een goed begin.

Layering 3

Conclusie: Layering-nieuwelingen starten met minder stukken of gewoon in een kleurenwereld. In de shop van CECIL vind je de beste tips voor persoonlijk kleuradvies. Speel met verschillende lengtes, materialen en kleuren of patronen. Zo wordt de gelaagde look pas echt spannend en cool.

Nog een tip voor je: Neem wat tijd als je zin hebt om in je kleerkast naar potentiële layering-partners te speuren. Dat maakt de zoektocht naar een outfit eenvoudiger als het wat sneller moet gaan. Je kan de kledingstukken eerst voor je uitspreiden om te bekijken hoe ze qua kleur bij elkaar passen. Dan volgt de proef.

Als je enkele 'gaten' in je garderobe vaststelt, kan je deze perfecte met de nieuwe CECIL-collectie opvullen en aanvullen. ;) Wij kijken er alvast naar uit om je te mogen ontvangen in onze online shop. We zijn er zeker van dat je daar de perfecte kledingstukken voor je zult vinden.

Je CECIL-redactie

Het nieuwste van CECIL: