interkleding opslaan, opbergen, wegleggen en bewaren /// KW 2 –! CECIL weet hoe het moet!

e seizoensovergang is het ideale moment om je garderobe op orde te brengen en je modieus voor te bereiden op het komende seizoen. Hieronder valt het opbergen van je winteroutfits en het updaten van je lente- en zomermode van CECIL. In het CECIL-magazine willen we je graag adviezen geven over hoe je je winterkleding tot het volgende seizoen ruimtebesparend, geordend en effectief kunt opbergen. Zo creëer je genoeg ruimte voor de trendy lentelooks uit onze onlineshop!

Winterkleding opbergen: 14 tips voor de seizoensovergang in je garderobe

De seizoensovergang is een goede gelegenheid om je garderobe op te ruimen en ruimte voor nieuwe lentekleding te maken. Wij van CECIL onthullen 14 tips om je winterkleding goed op te bergen:

1. Kies bij het opslaan van je winterkleding een schone, droge en luchtige plek waar alles goed beschermd is tegen stof, motten en schimmel.

2. Gebruik indien mogelijk een kledingstang om mantels en jassen op te hangen. Zo worden de snit en de vezels even goed beschermd.

3. Vouw truien en vesten in lades of dozen en sla ze daar goed gesloten op voor de winter.

4. Maak mantels, jassen en andere winterkleding grondig schoon voordat je ze opbergt. Dit helpt tegen stank en ongedierte. Als je ze de volgende winter weer uitpakt, moeten ze weer worden schoongemaakt en goed worden gedroogd voordat je ze gaat dragen.

5. Sorteer je winterkleding op kleur en type kledingstuk en stop ze in beschermhoezen die je gemakkelijk kunt openen en sluiten. Gebruik zachte tassen of dozen die niet te krap zijn, zodat de kleding niet kreukt of platgedrukt wordt.

6. Investeer in goede kledingtassen en stoffen tassen om je winterkleding geordend en veilig te bewaren. Vacuümzakken zijn ook ideaal voor kleding en schoenen, en helpen bovendien tegen motten.

7. Gebruik speciale plastic containers voor gewatteerde jassen en mantels zodat ze geen vocht en volume verliezen of beschimmelen. De containers moeten afsluitbaar zijn, maar niet luchtdicht.

8. Als je voldoende ruimte en benodigdheden hebt, hang je truien dan aan kleerhangers in de kast om ze schoon en in model te houden.

9. Wikkel winteraccessoires zoals mutsen, handschoenen of sjaals in papier en leg ze in lades. Als er geen ruimte in je garderobe is, stop ze dan tot de volgende winter in dozen met een deksel. Oude schoenendozen zijn hiervoor ideaal.

10. Bewaar je winterkleding indien mogelijk ver van direct zonlicht. Hierdoor kunnen de kleuren van de kleding vervagen en de vezels beschadigd raken.

11. Probeer voor een goed binnenklimaat te zorgen door de ruimte regelmatig te luchten, ook als de winterkleding is opgeborgen. Over het algemeen geldt ook dat kleding niet te koel opgeslagen moet worden, zodat deze na een lange opslagperiode niet beschimmelt of muf gaat ruiken.

12. Nog een coole tip: zorg dat je altijd een kledingstuk in je kast hebt liggen dat je in de zomer kunt dragen als het ineens frisser wordt. Zo heb je het altijd bij de hand, hoef je geen kou te lijden en hoef je ook alle dozen van je opgeslagen winterkleding niet te doorzoeken. Overgangsjassen, anoraks voor dames of een jas met capuchon zijn het hele jaar door praktisch.

13. Het is ook een goed idee om een lijst te maken van alle kleding die je bewaart. Dit maakt het gemakkelijker om het juiste kledingstuk te vinden als je het voor de volgende winter weer aan wilt trekken.

14. Maak elk jaar de balans op: verwijder alle kleding die niet meer past of beschadigd is en doneer ze aan een lokaal goed doel of bedenk ideeën voor upcycling-projecten! Je kunt hier het beste direct mee beginnen. CECIL onthult exclusief hoe je je garderobe organiseert. Zo kun je de nieuwe lentetrends van CECIL direct in je garderobe kwijt.

Als je je bij het opbergen van je winterkleding onze 14 tips volgt, houd je je kast netjes en geordend en weet je zeker dat je kleding tot de volgende winter niet beschadigd raakt.

Dus waar wacht je nog op? Het is nu tijd om ruimte te maken in je garderobe - voor de lentetrends van CECIL!

Winterkleding opbergen = plaats maken voor de lentelooks van CECIL

Nu de nieuwe lentelooks eraan komen, moet je je warme kleding, je winterkleding en je schoenen goed opslaan en netjes opbergen. Zo is je winterkleding perfect opgeborgen tot het volgende seizoen. Tegelijk komen je nieuwe lentelooks van CECIL goed tot hun recht en geef je ze een mooi plekje in je garderobe!

CECIL biedt je een grote keuze aan lentelooks waarmee je je wintergarderobe heel easy kunt vervangen voor een nieuwe seizoenslook. De actuele lentemode met trends voor de warme helft van het jaar vind je nu in de CECIL onlineshop.

Frisse tinten als pink, geel, groen en blauw zijn de actuele trendy kleuren voor onze collecties. Veel verschillende patronen zijn dit jaar ook heel populair, waaronder bijvoorbeeld dierenprints, bloemenprints, ruitpatronen of gestreepte patronen. Andere highlights van de huidige CECIL-collectie zijn statement-tops, casual denims, wijde broeken en veel nieuwe snitten waarmee je een echte blikvanger wordt. Basics en klassiekers in nieuwe kleuren en stoffen maken je basisuitrusting van CECIL gewoon perfect. Hiermee wordt elke outfit pas echt compleet. Natuurlijk mogen trendy sweatblazers, jasjes, rokken, jurken, jumpsuits en cardigans in de lente en de zomer niet ontbreken bij CECIL. De lentetrends maken indruk met unieke jerseycombinaties die je gewoon altijd een goed gevoel geven. Of het nu gaat om romantische bloemenpatronen, sportieve outfits of kleurrijke prints: de coole lentelooks van CECIL zijn een echte must.

Hoge kwaliteit, draagcomfort, moderne snitten en spannende kleuren: de huidige CECIL-collectie heeft fashion, mode & accessoires die jouw lentelook compleet maken!