Bloemenpatroon: Bloemen door de fashion jaren heen

Ben jij gek op kleurrijke bloemen in huis of in de tuin, als frisse decoratie in een mooie vaas of als elegant patroon op gordijnen of tafelkleed? Dan kan je ook makkelijk in je kleerkast voor deze vrolijke trend kiezen. Met een bloemenprint op je shirt, jurk, rok of broek zorg je voor een opvallende blikvanger die zowel bij jezelf als bij iedereen rondom je voor een goed humeur zorgt.

Van een print met één soort bloemen tot een veelzijdig patroon met bloemen in alle vormen en kleuren: Je kan je look dankzij de diversiteit in de modewereld perfect op jouw voorkeur afstemmen. Bloemenpatronen trends 2020: Helemaal in de mode! In 2020 doen vooral bloemenpatronen die er net echt uitzien het heel goed. Daarmee bedoelen we bloemenprints die eruit zien als echte planten die je in de natuur ziet. Gekke kleuren of overdreven bloemenpatronen zal je minder snel zien. Klassieke en eenvoudige prints die zo van het bloemenveld lijken te komen, zijn wel erg trendy.

Ook jungleprints doen het goed in 2020. Denk maar aan dierenprints, maar ook aan tropische patronen met bloemen en exotische planten. Zij staan net zoals bloemenpatronen symbool voor de liefde voor natuur, duurzaamheid en het contrast tussen wat echt is en wat niet. Een tropisch bladpatroon tovert je zomerjurk met bloemen om tot de perfecte begeleider voor op vakantie en is ideaal als voorpret op je trip naar de echte jungle.

Aan de andere zien we dit jaar de kleurrijke charme van de jaren 70 die in 2020 niet voor het eerst een vrolijke revival meemaakt. Denk maar aan bloemenpatronen in de trendkleuren van de flower power periode zoals bijvoorbeeld feloranje of geel. Met zo‘n zomerjurk boordevol bloemen kan je dit jaar helemaal niks fout doen.

Verschillende bloemenpatronen: Kies je voor een jurk, een shirt of een rok met bloemen?

Flower Power

De klassieker wat betreft bloemenprints is natuurlijk het luchtige en losse zomerjurkje. Bloemen in alle vormen en kleuren sieren de volledige jurk en benadrukken een luchtige, lichte en erg meisjesachtige look die perfect is voor op warme dagen. Als vuistregel voor de keuze van het patroon geldt: Hoe groter je bent, hoe groter de bloemen op je jurk mogen zijn. Als je liever wat groter wil lijken, kies je best voor kleinere bloemen, zoals je hier bijvoorbeeld op de foto* ziet.

Flower Power 2

Shirts met bloemenpatroon combineer je best met effen broeken of rokken. Maar als je graag alle aandacht naar je toe wil trekken, kan je kiezen voor een shirt met bloemenpatroon EN een kleurrijk statement. Dit is vooral een goed idee voor dames die de aandacht willen afleiden van hun buik of heupen. De bloemen trekken alle aandacht naar zich toe.

Flower Power 3

Natuurlijk kan je je outfit ook "andersom" stylen door te kiezen voor een eenvoudig shirt met een bloemenrok of bloemenbroek. Vooral vrouwen met een Y-figuur, dus brede schouders met een smalle taille en heupen, kunnen op deze manier hun rondingen in de kijker zetten. Ook grote bloemen op een losse broek of een trendy culotte strekken zich optisch uit, zodat je je niet hoeft te verstoppen, zelfs niet met wat stevigere dijen of een kleine lichaamsgrootte.

Tips voor de passende begeleider bij het bloemenpatroon

Hoe opvallender het bloemenpatroon, hoe eenvoudiger je je accessoires moet houden. Als je optisch groter wil lijken, kan je bijvoorbeeld kiezen voor een grote tas in een effen, felle kleur. Kleine schoudertasjes passen bij elk figuur, maar zorg ervoor dat het bloemenpatroon niet alle aandacht naar zich toetrekt. Kies daarom voor een witte of zwarte variant.

En wat als je liever een eenvoudig bloemenpatroon wil? Doe dan het omgekeerde en kies voor een tas met bloemenpatroon bij een effen outfit. Als je kiest voor een broek of een rok met bloemenpatroon, kan je dit combineren met een bovenstuk in een kleur die je ook in het patroon terugziet. Ook dit mag effen zijn.

Als je daarentegen kiest voor een bloemenshirt, dan kan je dit mooi combineren met een eenvoudige culotte of een rok in A-lijn. Je kan ook hier dezelfde kleuren weer terug laten komen, dat geldt trouwens ook voor de schoenen.

Bloemenpatronen verzekeren zich van een plekje in de modewereld

Als je je bloemenpatroon goed combineert, kan je zo je mooiste lichaamsdelen benadrukken, ongeacht je probleemzones.

Bovendien kan je naargelang de gelegenheid kiezen voor een opvallend all-over patroon of een eenvoudige blikvanger in de vorm van een simpele bloemenprint op een shirt. Geen wonder dat bloemenpatronen na al die jaren nog steeds zo trendy zijn en dat waarschijnlijk ook altijd zullen blijven.

Neem contact met ons op

Service- en bestelhotline

Ma-vrij 08:00-18:00 uur
Normaal vast netwerktarief van je telefoonprovider, het mobiele telefoontarief kan verschillen.

Betaalmogelijkheden
Vooruitbetaling
Verzendmogelijkheden
PostNL - Logo
Landenselectie