Haarbandkapsels: Warme oren en coole look!

Heb je al eens een echte “bad hair day“ gehad? Een dag waarop je opstaat en je haar doet wat het wil. Alles wat normaal gezien op gebied van haarstyling vlot verloopt, werkt plots niet meer. Je haar doet gewoonweg niet wat je wil.
Helaas kommen dergelijke dagen steeds opnieuw terug. In plaats van het huis vol frustratie en met een slecht kapsel te verlaten, hebben we nu de oplossing tegen weerbarstig winterhaar voor u: de haarband! Onze highlights vind je onder de nieuwe accessoires.
Het goede aan de haarstijl met hoofdband is dat het de oren warm houdt, zelfs in het koude seizoen en dat de styling niet zo moeilijk is. De eenvoudigste variant creëer je in 3 minuten. Hiervoor trek je een middenscheiding, trek je de hoofdband een beetje over je hoofd aan je voorhoofd en pluk je je haar in model.. Als je een minuutje meer tijd hebt, crème je je handen in en draai je je haar in strengen om je vinger voor subtiele golven in je haar.

Maar er zijn nog meer mooie variaties voor kapsels met een haarband. We hebben er een paar voor u uitgeprobeerd. Als u nog geen haarband heeft, kan je ook een halsdoek als haarband gebruiken. De hoofdbandhaarstijlen zien er het beste uit met "messy hair", dus als je haar eens niet zo perfect ligt.

Haarband met open haar

Je kunt de hoofdband super gemakkelijk als een haarband dragen. Je trekt hem over het hoofd, legt de haren erover en schuift hem dan opnieuw omhoog. Je kunt hier ook je haar in vorm plukken, bijvoorbeeld als je een haarlokje er vooraan wilt laten uitpiepen. Experimenteer er een beetje mee. Misschien ligt je haar beter als je eerst een diepe paardenstaart knoopt, dan de haarband over je hoofd en het haar trekt en hem dan omhoog duwt en de vlecht openmaakt. Vooral bij vol haar kan dit nuttig zijn.

“Messy bun“ met haarband

Betekent niets anders dan een chignon te maken, die niet perfect is. Het beste is om één keer door je haar te woelen en dan de chignon te maken. Hier en daar kun je wat haar bijplukken. Dan trek je de haarband aan. Als je een halsdoek als haarband gebruikt, ziet het er beter uit als het achter de oren zit. Een gebreide hoofdband kan uiteraard ook over de oren worden getrokken.

Vlechten met haarband

De derde variant is perfect voor lang tot zeer lang haar. Je maakt een paardenstaart en maakt er een vlecht van. Voor een bijzonder trendy look maak je Franse vlechten zoals op de afbeelding hierboven. Dan trek je de haarband aan - Klaar! Ook hier kan je de haarband ook uit een halsdoek maken.

Tip: Pas gewassen haren laten zich meestal lastiger kappen. Deze kapsels zijn ook bijzonder geschikt als je haar niet zo ligt als je wilt en je hebt geen tijd om het 's morgens te wassen.

Zo, vanaf nu geen “bad hair days“ meer voor je! Je hebt enkel een haarband of een mooie doek nodig. Hieronder hebben we een aantal leuke accessoires voor u geselecteerd om deze hoofdbandkapsels mee te stylen.

Je CECIL-redactie