SIMPELE MANIEREN OM EEN SJAAL TE DRAGEN: 5 EENVOUDIGE LOOKS

Hier hebben we een paar tips voor je over hoe je je sjaal steeds weer opnieuw kunt stylen.

Van twee maak je één! Knoop twee sjaals (het liefste met verschillende patronen) aan de uiteinden aan elkaar zodat er kleine punten ontstaan. Leg de colsjaal dan drie tot vier keer om de hals heen. Plaats de stof zo, zodat de beide patronen herkenbaar zijn. Voor wie wil is de knoop aan de zijkant zichtbaar te maken, anders verstop je de knoop onder de sjaal.

So easy: wikkel de sjaal om de hals en knoop de uiteinden aan elkaar. Verstop de knoop nu onder de sjaal bij de hals, klaar!

Perfect look! Om een patroon goed tot zijn recht te laten komen, moet je de sjaal zo om de hals wikkelen dat één uiteinde langer is dan het andere. Knoop nu de hoek van het langere uiteinde aan het andere uiteinde en maak de hangende hoek iets rechter. Et voilà, het patroon op de sjaal komt zo perfect uit!

Trendy knoopvarianten: leg de sjaal in een lus en leg deze dan om de hals. Nu steek je één uiteinde van de sjaal vanaf de bovenkant door de lus en het andere uiteinde vanaf de onderkant. Maak de stof een beetje losser zodat de knoop er niet zo stijf uitziet. Je kunt de knoop strak om de hals of iets losser dragen, dat verandert de look.

Snelle knoop: wikkel de sjaal om de hals zodat het ene uiteinde langer is dan het andere uiteinde. Leg het wat langere uiteinde om het kortere en trek het door de opening die is ontstaan, tot er een strik ontstaat (zoals je ook een strik zou vastbinden). Maak de strik mooi recht, en klaar!